Flyttstäd

Surfar runt och kikar på flyttstäd när Hasse kläcker sin uppskattade kostnad för kalaset
H: -Ja men om det kostar typ 300 kr är det ju lugnt.
M; -300?!! , du ska vara glad om det landar på 3000

Hahaha, fan 300 kr. Inte ens min lillebror skulle dammsuga och torka hela min lägenhet för den summan. Och nu snackar vi flyttstäd. Torka ur skåp, ugn, toalett, fönsterputsning mm.
Vore skönt att slippa det, man får ju göra skatteavdrag på 50% som dras direkt fakturan så vore fruktansvärt skönt.

Nepp. Om man skulle klä på sig nu kanske , klev ur duschen för x antal timmar sen.

Hörs senare .
/M

I väntan på bajs

I väntan..på bajs.
Edwin har varit lite förstoppad i ett par dagar så igår och idag grundade vi med katrinplommonpuré.
För er som inte vet så ger det typ lite extra smörj i tarmarna. Minst sagt.
Lilleman hade ta mig tusan bajs ända upp i nacken, och till naveln ifram. Såg ut som någon gjort en stabbig lerinpackning. Not so sweet. Men nu är det gjort. 2 rediga blöjor och en 3 kilo lättare Edwin :)

Vi firade dagen med att rensa lite och sedan var det dags för storstädning.
RENT! Finns det någon bättre doft?
Ren tvätt, rent hus, t om ren toalett luktar gott.
På tal om det så har dom ett helt underbart ljus på Edwins Corner i stan. "Clean Linen" heter det och doftar gudomligt, sådär nytvättat och fräscht. 270 kr kostar denna lilla sak varje hem borde ha.

Nu sitter man lite framför datan, har precis ätit tacos och känner sig svullen. Men efter nyår är det dags att ta tag i sig själv..och dököttet. Framförallt måste det bli lite struktur på matlagningen. Just nu äter jag ordentligt ibland för att sedan knappt äta på flera dar vilket gör att kroppen ställer in sig på svält. Så när jag sedan äter får kroppen en kalorichock. Så rutiner får bli ett måste. Frukost, lunch, middag och träning.

Överväger att ge mig ut på en långpromenad med Mira men först är det dags för lilleman att lägga sig.
Så vi myser nog kvar en stund här hemma.



Kyss & hej.
/M



Jul 2010

Varit en fin jul. Edwins första. Var både hemma hos min mamma och hos Hasses familj.

Förundras fortfarande över vilka skyhöga förväntningar man har på julafton trots att man vet att allting var mycket roligare när man var liten. Så från och med nu ska jag göra allt jag kan för att ge Edwin de allra bästa julaftnarna man kan få i sitt liv. Så han kan se tillbaka när han blir äldre, precis som jag kan idag, och med värme minnas allt. För det är trots allt det julen är till för, att vara tillsammans med nära och kära.

Jag och Hasse fick en mycket uppskattad julklapp. SPA och hotell på Lundsbrunn, hur underbart är inte det?!
Och när vi tittade närmare på vilka behandlingar/aktiviteter vi ska välja såg vi att de på vinterhalvåret hade utförsåkning: Lovely.  Har inte åkt på flera år och tror både jag och Hasse kan få ett par riktigt sköna timmar i backen :) Så nu ska vi planera och passa in så Edwin får sova hos farmor och farfar, vilket får bli nästa år ;)

Idag kilade vi ner på rean, hittade ett par jeans till Hasse, en skjorta till Edwin och ett par byxor och en blus till mig. Och det var näst intill gratis. 500 kr för allt, ibland kan man finna små, små guldkorn även på rean. Så nu är vi nöjda och belåtna i nya, fina kläder.

Tillbaka till julafton, Edwin va på strålande humör större delen av dagen. Fick fina paket.



Edwins lära-gå-stol han  fick av oss



Hoppgunga av mormor, morfar och morbror




Bobbycar Racing utav oss.



Supermysig åkpåse i lammskinn från farmor och farfar.



Lära-gå-vagn utav oss


OCH MYCKET MYCKET MER. Bla: Fina barnböcker, kläder, badleksaker och pengar.

Bjuder på lite bilder från julafton på lilleman.

 





Nu checkar vi ut här hemma. Dagen har bestått i lite fotbollstittande, Nyströms minne.
Pizza, shopping och ärenden.
Nu kallar chipsskålen och Hans är överlycklig, för han har hela 2 påsar ;)

Imorgon väntar vardagen igen. En promenad för att röra på julkilona skulle sitta fint. Skicka ett mess så sällskapar vi i snön.

Puss & gonatt.
/Malin


Tisdag

Ooh, vart en lugn dag. Satte Edwin i bärselen i förmiddags och tog en promenad  med Mira. Edwin uppskattade vyn men tyckte nog att det var lite kallt. Inte alltför konstigt. -10 grader..BRRRR!

Nu har maten precis landat i magen så dags att invänta finalen i Ung & Bortskämd, men först lite rensning i garderoberna i barnrummet.

Hörs senare.
/Malin

Äntligen

Äntligen, äntligen, äntligen.

Den senaste tiden har det varit mkt känslor, lite föör mkt för min smak.
Men idag kände jag en lättnad vilket var oerhört skönt. Allting som har varit jobbigt det sista kändes idag precis som vanligt, underbart.
Idag orkade jag tom trotsa snödrivorna som tycks omge vårat kvarter för en ordentlig promenad med vagnen och Mira. Edwin fick en powernap och jag och Mira en stund för bus i snön.

Jag har förövrigt inte gjort mkt. Kommit underfund med att det är julafton om 4 dagar, 4 dagar. Det är helt sick vad tiden springer iväg. Jag tyckte det var sommar nyss. När man spelade beachvolley i Örlen höggravid och kände sig son en strandad val eller fikat i solen på Rådhuset med en nykläckt Edwin. Det var tider. Tror denna sommar kommer bli en bra sommar i nya huset. Jag, Edwin, Mira och en liten pool. Hasse  får sällskapa med oss efter jobbet. KANON.

Fått in granen nu också. Måste ner till stan och köpa lite mer glitter eftersom jag slängt allt sen förra året men blev svart-silvrigt tema i år igen. OM Edwin gillar allt glitter och alla ljus. Nu ska bara alla klappar slås in och in under granen. Hoppas innerligt de beställda sakerna kommer innan jul bara.



Våran fina kungsgran :)


Take Me Away

Har haft en underbar dag tillsamman med nära och kära, dopet gick galant och middagen flöt på.
Ändå känns det inget vidare. Låg och funderade när jag insåg att det var längesen jag var glad, på riktigt alltså.
Givetvis är den bästa stund jag någonsin upplevt när jag höll Edwin för första gången men det senaste har det mer än ofta känts tungt, och framförallt ensamt.
Jag beundrar verkligen de mammor som är ensamma, fast det kanske är lättare att vänja sig när man vet att man alltid är ensam.. inte vet ja?! De ensamma mammor jag känner är iaf kanonmammor, helt underbara.

Har alltid haft svårt för att prata om känslor, att visa mig svag. Men för att kunna bli stark, måste du visa dina svaga sidor. Att blogga hjälper faktiskt, du släper människor inpå livet utan att släppa kontrollen. Jag skriver om det jag känner för, precis så som jag vill. Är det inte det en blogg är till för?
Visst jag kan skriva om andra saker, får tusentals läsare.. men till vilken nytta?

Pratade med mamma förut som tyckte dopet blev så fint, så lyckat.
Det enda jag kände var lättnad, lättnad att det äntligen var över eftersom jag inte gillar att arrangera sånt här. Gud vet vad jag hade gjort om inte Hasses mamma hjälpt mig. Tror mamma blev lite paff men jag orkade inte låtsas att jag tyckte något jag faktiskt inte gör.
Detta betyder inte om att jag inte uppskattade dopet,middagen, gästerna och gåvorna. Det gjorde jag,till 110%!
Det här handlar om mig, hur jag känner. Och jag är evigt tacksamma till alla som gjorde detta till en minnesvärd dag för Edwin och oss.
Nog om det.

Ska slå ihjäl ett par timmar nu.
Go natt.


HELT FUCKING OTROLIGT

På ett så dåligt sätt det bara går. Idag har varit en minst sagt upprivande dag. Det hela började igår om jag ska vara ärlig. Hade kommit hem från svärmor där vi stått framför spisen hela dagen och förberett maten inför dopet imorgon och telefonen ringde. Samtalet började som de flesta samtal, "Hej , hur mår du? Vad har du gjort under dagen" .. sen vet jag inte riktigt vad som hände. Det hela handlade helt plötsligt om pengar, skuld, samvete och frustration. Och inte på ett positivt sätt !
Sen yttrade jag mig om att jag självklart är besviken och ledsen för att en person som betyder fruktansvärt mkt för mig inte kan komma på min sons dop, självklart blir man det. Han är en stor del av Edwins liv.
Tydligen var det inte okej att säga så, vad vet jag. Slutade i vad jag skulle kalla för påhopp och jag la på telefonen lipandes.
Så imorse hade jag och Edwin klivit upp, börjat fixa oss när det ringde igen. Jag stod väl i en halvminut och tittade på displayen, funderandes på om jag skulle svara. Sagt och gjort. Tänkte att det kanske, kanske blir bättre idag.
Såå fruktansvärt fel jag hade. Blev värre än väntat. Jag fick ta skit för precis allt & alla, vad folk gjort ..eller inte gjort. Uppläxning om vad man faktiskt väljer i livet och outtalade meningar om att jag borde gjort på ett annat sätt. Men hur?  Till slut orkade jag inte mer, lipandes avslutade jag samtalet med att säga att jag vill inte prata mer, du får mig bara att må dåligt.

Så nu sitter man här, jag vet att ett återfall ligger nära. Närmare än jag vill tänka på eftersom ursäkterna kommer haglandes. Vet inte om jag orkar gå igenom det en gång till. OM jag orkar plocka upp det lilla som blir kvar och på nytt bygga upp allt. FÖRTOENDE, RELATION, RESPEKT.
Jag hoppas innerligt att han fixar detta. Prioriterar och väljer rätt.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fredag idag. Hasse har kommit hem lagom till att middagen är klar. Såna här dagar är jag otroligt glad att jag har honom. Och att vi tillsammans har fått den absolut finaste gåvan som finns. Edwin.
Ska ta mig samman nu och äta sen får väl vi bege oss ner till stan för att fixa det sista inför dopet imorgon.

Trevlig helg!



Mammas lillkille mitt i morgonleken :)

Crappy day

Snacka om att vakna på fel sida. Har redan hunnit vara förbannad på Hasse, 3 ggr, då han väckt Edwin. Första gången kl. 03:30. INTE KUL !

Så nu ligger man här under täcket med en sovandes Edwin brevid och undrar om man kanske överdrev lite.
Antagligen, men vafan hela morgonen har varit precis skit.

 
Tänkte väl snart pallra mig upp, stoppa några kulor i kistan och göra mig iordning för ska kika om man kan hitta någon julklapp till Hasse, och 2 pyjamasar till Edwin. Fan ungen växer ju ur dom på en månad så ofta står vi här utan, så ska kika om man hittar något. Josefine och Tilde gör oss sällskap så avrundar väl med en fika.

Sköt om er !
/Malin


Borta bra men hemma bäst

Inte hunnit blogga på ett par dagar, haft annat skoj för mig.
I tordags började vi dagen med babysim, sista gången för det här året. Hem igen och vände för att sedan etablera sig på Parnassen, dags för familjen Morgans årliga, supermysiga tradition. JULBORD.
Var ett bra julbord, jag brukar ha ganska mycket att invända på men helt klart värt ett besök. Fast måste ändå säga att jag saknade varmrökt lax som är min favorit på julbordet. Så ska man äta julbord rekommenderar jag en tripp till Karlsborg och Idas Brygga där vi var förra året. Underbart god mat.

I fredags drog vi på kalas i Mariestad. Rasmus, min systerson fyllde år så blev lite mys och årets första pulkaåkning medans mamma & Elin passade Edwin. Var riktigt skoj så vi tänkte ta oss en tripp till någon skön backe en dag och åka lite.

Så till helgens händelser. Vi kom hem från Göteborg för några timmar sen. Igår blev det jul på Liseberg tillsammans med Josefine, Freddy och lilla Tilde. Mkt ljus och mkt att titta på för småskitarna som turades om att sova. På kvällen begav vi oss till Emily och Egon för att umgås. Bjöds på tacos som de var skyldiga oss efter en förlust i par-minigolf där vi spelade om en middag. Mkt trevligt och en hel del skratt.


Trött men lycklig mamma :)

Slöade lite imorse och sen kilade vi vidare. Edwins gammelfarmor fick sig ett besök och vi en middag.
och HÖR OCH HÄPNA ....
HANS OLOF MORGAN HAR ÄTIT, INTE EN, UTAN TVÅ POTATISAR IDAG. 
Det är helt jävla otroligt, för han tyckte det var helt okej med lite sås till.


Edwin och Elsie ( gammelfarmor )

Nu ska ta och skala lite räkor, det blir söndagsmys snart.

Ha en fin kväll.


Helvete

Alltså idag kände jag bara för att sluta försöka. Våran ekonomi det senaste har varit minst sagt krystad. Allt från dubbla hyror, bil på verkstan, utebliven a-kassa till självrisker på hemförsäkringar och mobiler. Sen ska man inte tala om  alla saker man bara måste ha till Edwin, för han växer ju så det knakar och nu när han börjar bli lite större så behöver han ju andra saker. Som en matstol till exempel.
 
Så i förrgår köpte vi en svart tripp trapp på babyproffsen, totalt med dyna, bygel och diverse andra saker gav vi 2000, billigt om man ser till att barnet kan ha stolen tills dom är ca 8 år.
Men idag fick vi beskedet att vi ska betala 9300 kr för slipning utav golvet när vi flyttar.
9300 !!!, det är för fan en ny tv eller något annat jävligt skoj man kan hitta på.
Jag tycker vi har det segt ändå, eftersom Hasse varit arbetslös en hel del blev a-kassan inget att jubla över. Betydligt mindre än han väntat och min mammapenning, den ska vi inte tala om. Jag tycker det är sjukt jobbigt när man de senaste åren tjänat bra med pengar, från att fått ut över 20 000 till att nu landa på 10-11 000. Jag har kunnat köpa det jag ville förut utan att behöva tänka medans nu måste jag tänka först och shoppa sen. SKIT! 


Ååh kan man inte bara råka bli miljonär. Fast för bli det måste man ju spela...och det kostar pengar.
Hahahaha, livet är tragiskt ibland.


Men men, nu jobbar Hasse. Underbara han, finns ingen som får mig må så bra. Tillsammans fixar vi allt, även om  det svider och vi gnäller på varandra så vet jag att jag hittat mannen i mitt liv. Många förhållanden går i kras när det kommer till pengar men inte vårt. Visst bråkar vi, men i slutändan stärker det oss och all bad things come to an end .


Nu bäddar vi upp, dags för mys och nya avsnitt av criminal minds.

Avslutar med en bild på mina 2 absoluta favoritkillar <3


Cribs och finbesök

Goddag.
Igår var en mycket bra dag. Vaknade tidigt, åtta, käkade lite frukost väckte Edwin för mat och sen hämtade Carro upp mig. Det var dags för första ridturen sen Edwin kom. Slutade ju rida pga olika faktorer i 7:e månaden men nu var det dags. Var hur mysigt som helst, galoppera i ett orört snölandskap.

Idag har vi haft soffhängssöndag och finbesök utav Emily och Egon. Shit vilka människor eller, jag älskar dom. Vi flumma här hemma, Egon gjorde ett eget avsnitt av cribs och sen slöa vi mest och snacka skit. Känns så himla segt att de bor i Göteborg, hade gärna setts oftare men vad gör man. Känns ändå som igår :)

Har precis kommit på att det är 2:a advent, jisses vad tiden går. Blev ingen frukost imorse för vi var ute och busade i snön med Mira men tänkte att jag strax skulle väcka lilleman och bege oss iväg till affärn lite för att handla till lite kvällsmys såhär 2:a advent. Nachos och säkert lite godis.








Hoppas alla får en trevlig kväll, det ska vi ha !


Sömntutor

Då har vi precis slagit upp ögonen efter en välbehövlig liten powernap. Shit vad trött men är ibland alltså. Kvällen igår var katastrofal med en övertrött Edwin, en trött mamma och en om möjligt, ännu tröttare pappa. Skrik, gråt och misshandel av mina bröst stod på schemat. Halv tolv somnade Edwin iaf efter många om & men, sov hela natten och vakna 7 imorse, snabb matning för att sedan däcka igen och sova till nio. Skönt med dessa rutiner, han sover hela nätterna utan mat sen nästan 2 månader tillbaka.
Tänk de stackars föräldrar som måste gå upp 4-5 på morgonen eller behöva ränna upp och mata stup i kvarten.

Varit på BVC idag sen har vi inte hunnit mkt mer. Sitter och funderar lite på dopet. Alltså jag är ingen människa som gillar att hålla i saker, planera och förbereda. Jag hatar det, usch det är tråkigt. Tur att Edwins farmor gladeligen ställer upp för hon älskar sånt, så kommer jag undan lite åtminstone. Och till råga på allt, när vi skrev inbjudningarna så började vi först med att skriva allas namn och det för att se hur många det behövdes. Tror ni inte pennfan sluta fungera sen då efter ett par, så blev 2 olika färger på texterna och jag som är lite perfektionist när det kommer till sånt höll på att flyga i taket men orkade verkligen inte göra om allt.
Så igår, ringde det en liten nisse och kommenterade detta. Fan Linus , att det skulle vara just du. Oväntat? NEJ, fast skoj var det för han är nog den enda som kan med att kommentera en sån sak.

Nej om man skulle ta och resa på arslet och göra lite nytta innan Hasse kommer hem, äsch vi skiter i det. Idag strejkar vi jag & Edwin . Vi hittas under täcket på Falkvägen.

So long!
M


PS. Det luktar bajs här, och det är inte jag! :) DS



Jag vill göra om vårt sovrum, superläckert.

RSS 2.0