Bring me to life

GOD DAMN!

Jag är helt slut i kroppen, och knoppen. Eftersom jag mått skit det senaste och inte kunnat träna bestämde jag mig ändå för att genomföra intensivpasset idag. Och fy helvete vad jobbigt det var, kroppen var tung och seg efter de senaste dagarna i princip utan mat. Klart att man kan ta det lilla lugna när man tränar men vafan är det intensivpass, då banne mig ska det vara intensiv, kraftfull träning också.
Klara mig igenom idioten och ruscherna så nu känns det bra, om än vääääldigt mört.

Så imorgon ska jag ta det lilla lugna, blir en sväng till stan och babyrytmiken om jag inte mår alltför dåligt. Lilleman har dragit på sig en förkylning, sin första riktiga så han snorar en hel del. Tycker så synd om honom eftersom hans snor i näsan gör att det blir jobbigt för honom när han sover. Får nog ta en sväng till apoteket imorgon för att köpa en nässug om det inte blir bättre.

Nu ska jag krypa under täcket för är sjukt trött. Och som alltid när man har barn är det ju en dag imorgon också.

G Night


What a day

Fick en relativt bra start tyckte jag, tills nu. Skulle äta lite eftersom jag kände av lite hunger men fy helvete det var verkligen inte värt det. Sprang mer spyet i halsen in på toan men när jag väl kom fram behövde jag inte längre kräkas utan då satte istället magsmärtorna igång.
Så nu har jag tagit mig i kragen och slagit en signal till Vårdcentralen, de skulle ringa upp halv fyra så någon hjälp lär det väl inte bli idag.

Ska väl strax försöka bege mig ut med hunden som behöver sin promenad.
Hade hoppats på att kunna träna ikväll men är inte så säker på det längre, risken finns ju att kroppen bara tar mer stryk men känner att jag behöver aktivera både huvudet och kroppen lite. Vi får se, ger det ett par timmar. Intensivpasset är ju bara sååå kul, attans. Vi håller tummarna !

Dags att kravla sig utanför dörren.
Hej så länge!

Back on track

Börjat återkomma till livet men kroppen är fortfarande fruktansvärt tung.
De senaste dagarna har varit minst sagt jobbiga. Fått en släng av vad som tros vara maginfluensa eller matförgiftning. Imorgon blir det till att ringa Vårdcentralen eftersom magsmärtorna vägrar ge med sig. Ända sen i onsdags/torsdags har jag vaknat mitt i natten flera gånger av fruktansvärda smärtor i magen, även dagarna har genomsyrats av detta. INTE kul.

Känns som jag verkligen missunnat Edwin det sista. Han vill leka men mamma bara får ont och är trött.

Åt min första middag igår på ett par dagar. Porterstek med kokt potatis och sås. OM DET VAR GOTT, men fy satan vad ont jag fick. Efter 4 timmars konstant smärta i magen gav det sig äntligen och som tur var hade jag mami hemma som sällskap lite eftersom Hasse var ute med sina polare. Man får passa på när det händer något i denna stad. Älsklingen kom hem relativt tidigt och somnade sedan som ett litet barn i hans famn.


Börjar känna av ångesten lite nu. För er som inte vet så kommer ju Hasse ligga ute på veckorna och vara borta mån-tors kväll vilket lämnar mig, Edwin och Mira ensamma i ett stort hus. Jag kommer bli galen, jag hatar att vara helt ensam. Och tänk er, mitt i skogen, då är man inte så kaxig.
Tur är att jag har Mira som alltid vaktar när jag är ensam hemma eller vilar.
Är ju inte för alltid, bara ca 2 mån men om det är någon som känner för miljöombyte och sällskap så är det öppna dörrar som gäller. Jag & Edwin står för mat, husrum och sällskapet.

Nu ska jag läsa lite andra bloggar och se om man hittar något kul, läsvärt.

Bjuder på en småtimmarsbild från nyår. Finns det någon bättre pojkvän.
(Helt klart: NEEEEEJ! )

Kyss
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ps. Älskade SannaPanna fyller år idag. Kunde tyvärr inte vara med och fira henne igår men vi önskar en underbar dag till en underbar människa. Jag är så oerhört glad att jag får dela mitt liv med dig min fina vän.
Kärlek !'
Ds.

Skitsäljare och skitläkare.

Läkarbesöket gick bra, inge fel på lillskrutten inte.
Hade dock ett pucko till läkare, vem som helst verkar kunna "köpa" sig en examen.
Han svara på frågor med motfrågor.
-Vad är det ni tittar på? Vad är frågeställningen på remissen?
-Vad tror du?

Vad tror du, inte fan är det jag som är läkare heller. Och ställer man en fråga gör man det väl antagligen för att man vill veta. Efter diverse ordväxlingar klämde han ut något. Mamma som är sjuksköterska och tur nog var med förstod var han mena, trodde hon iaf. När hon frågade för att se så hon hade rätt kunde han inte det svenska ordet, inte heller på svenska eller engelska förklara det. FÖR HELVETE! När man jobbar inom en så pass viktig sak som sjukvård anser jag att man måste behärska det svenska språket. Åtminstone inom det område man är verksam.
Tacksamt nog blev jag uppringd av en läkare från barnmedicin som förklarade vad de tittat på och resultatet, man har ju för fan rätt att få veta vad de gör med ens eget barn. 
PISSDOKTOR!

Nu har jag precis lagt lillskrutten och bloggar i halvlek på handbollen.
Har hunnit med att handla och kika efter ett charmigt matsalsbord till huset. Men säljarna i affären var banne mig de sämsta jag någonsin skådat. Ställde en fråga , och då kastade de 2 säljarna frågan till varandra.
-Nä jag vet inte, fråga han.
-Hur ska jag veta då, säger den andre säljaren. Jag tror inte det finns några fler.
Konversationen slutar med att de säger till mig att komma in en annan gång. Så helvete att jag tänker heller.
Ska jag gynna en affär som helt tydligt inte ens är intresserade av att sälja så mkt som möjligt. Skulle inte tro det! Bemötandet var rent oprofesionellt.


Sammanfattning: Ge mig svar på mina frågor, I might just buy something.



Ungefär såhär kände man sig i affärn. Haha


Hepp åter till handbollen.
Puss

Ultraljud

Vaknade med världens huvudvärk imorse. Efter ett par alvedon och en skön promenad med vagn och hund släppte det så dagen har flutit på i lugn takt. Blev en slappisdag i soffan med lilleman. 

Slängde i mig lite ägg och räkor med aioli och begav mig till gymmet. 1 timma skivstång, och mina axlar känner att dom lever.

Ska snart slänga mig i sängen eftersom vi ska upp tidigt. Edwin ska till KSS för hjärnultraljud. Lillgubben.
Har börjat bli lite smått orolig såhär kvällen innan men jag tror inte det är någon fara. Men vi kollar för säkerhets skull då hans huvudmått dragit iväg och fontanellen är stor. Som tur är sa läkaren att han inte uppvisar några tecken på något utan är som vilken 5 månaders bebis som helst.

Nejj. G Night.

PAIN

Dagen började med att Edwin tog sovmorgon till klockan nio. Min klocka ringde åtta så det blev lite egentid. Dusch, hårinpackning och annat gött. Kilade iväg på babyrytmik tillsammans med Josefine och Julia.
Hann med en liten sväng på stan efter det, men det var helt tomt. Fanns inte ett enda plagg som ens kändes värt att prova. Jag hatar när det är mitt emellan 2 säsonger. Finns mest reaplagg från vinter och höstkollektionerna samt en handfull plagg från vårkollektionen. Hur kul är det då?

Har precis lagt Edwin och nu är det dags för lite mys och tid tillsammans med hjärtat. Kanske charma sig till en massage eftersom jag har fett ont min ischiasnerv efter gårdagens intensivpass.  Har blivit tillsagd av min sjukgymnast att jag ska ta det lugnt när den ligger i kläm och undvika saker som påfrestar den. Alltså, sitta still och dö typ. MAN BLIR VÄL FÖR FAN INTE VÄLTRÄNAD AV ATT SITTA STILL. HELVETE.
Jag fortsätter i hopp om en lite skönare kropp och en mer uthållig lekmamma.

Imorgon väntar ett härligt skivstångspass. I love, på riktigt. Få saker är såå kul.

Näe, socialisera sig var det ja.

Puss

Ljuvliga doft

Nu är städningen färdig. Jag började plocka och våtdamma och storstäda badrummet häromdagen och nu har Hasse precis dammsugit och torkat golvet så nu luktar det rent hus. LOVELY.

Vi ska strax kila iväg till huset för lite pill. Återkommer senare för update.


/Malin

http://www.youtube.com/watch?v=Y_GViP2Rc5k

Running thru my speakers. SWEET!

Efterfrågade husbilder

Idag blir det bilder. Har varit iväg och tränat förut, guuud så gött. Så fruktansvärt skönt att få tid för sig själv och kroppen. Tog en sväng till huset och plåtade lite vinterbilder så alla som undrat ska få en liten tjuvtitt på hur det ser ut. Utifrån, då hela huset är under renovering inuti i princip.


Från gårdsplan


Huset sett nerifrån vandringsleden. Fick till bilden riktigt bra :)





Gården sett från uppfarten med alla lador, garage och uthus mm.


Vy över en del av gården



Baksidan på huset med köksingången


Ena sidan på huset, vårt sovrum på övervåningen


Mira utforskar vandringsleden som går precis vid våran tomt

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Imorgon ska vi ut igen för att kika på tapeterna samt mäta lite inför "gästrummet"
Ska försöka knäppa några kort inifrån om inte kaoset helt tagit över.




Nu ska jag kolla klart på handbollen som Sverige gjort riktigt bra denna gången. Mkt tack vare en riktig pärla i mål.

Ha en fortsatt fin kväll.
/M

Gnälligt värre

PHU. Varit en minst sagt seg dag. Edwin har varit ovanligt gnällig, hela fm, vilket blir väldigt jobbigt då han nästan alltid är på bra humör.
Den senaste veckan har bara flugit förbi.
I måndags körde jag och Josefine ett intensivpass vilket var skitkul men helvete vilket styrkedel. Den var minst sagt BRUTAL. Var måttligt slö på tisdagen men vi drog iväg med barnvagnarna på en långpromenad.



Onsdagen grejade jag hemma med tvätt och på kvällen körde jag ett skivstångspass. Helt underbart kul.
Känns så himla bra att man hittat 2 riktigt jobbiga, men också roliga pass som man kan gå på varje vecka.
Jag tycker att det ska verkligen kännas att man lever när man tränar. Visst kan man köra andra saker och orka igenom men det känns bra mkt bättre när man är så uttömd på kraft att musklerna bara skakar.
 
Igår blev det fika med Sanna, dock en snabbis. Måste verkligen ta mig mer tid för mina vänner. De tillför så mkt.
Drog ner och körde ett pass Core på kvällen. Skum form av träning, pensionärsvarning men var tvungen att prova. Styrkedelen var rätt givande men balansdelen kändes bara fjollig. Vill jag stå på ett ben och låtsas plocka bollar kan jag göra det hemma :) Kände mig bara jävligt fånig.

Idag har det varit lugnt. Har lagat tacos och myst lite hemma. Påbörjat städning och ytterligare röjning inför flytten om ca 1 månad. Edwin var med och stökade i köket samtidigt som han mumsade i sig katrinplommonpure.
Längtar tills imorgon då man får röra lite på sig igen och självklart spendera tid tillsammans hela familjen.



En kladdig gullegris <3


Hörs imorgon.
Förhoppningsvis med HUSBILDER ! :)


Ja just det

Tanken var att jag skulle lagt upp bilder i torsdags eftersom vi var ute vid huset där renoveringen var i full gång. Men eftersom minneskortet tydligen har bestämt sig för att krångla i kameran och behöver formateras om så får vi helt enkelt ta en tripp i helgen eller någon annan dag när det fortfarande är ljust och dra av några kort.
Längtan är stor nu. Vill ha vår och sommar.

De senaste dagarna har varit fulla av stök hemma. Städade undan julen, städade och sorterade ur vårat överfyllda förråd. Så nu är det hallen som är fylld med skiten. 3 svarta sopsäckar med skräp som ska slängas och säkert 20 kassar med kläder, skor, väskor, och diverse heminredning som ska till nya ägare.
MEN GUD SÅ SKÖNT.
Jag är riktigt stolt över mig själv men har insett ett och annat. Jag köper, eller jag brukade köpa, sjukt mkt saker. Kläder, skor och väskor framförallt. Var back in the days när man skulle ha precis allt. Och tro mig, det kostar. Hittat massa kläder där inte ens prislappen är borttagen. Är inte det ett tecken på att man har föööör mkt.
Man hinner inte ens använda det innan man köpt nytt.


Nu för tiden ligger ens egna kläder på en stadig andraplats. Edwin får typ allt i klädväg. Han är nr 1.
Jag riktigt längtar tills han kan gå så han kan visa upp alla kläder. Nu för tiden blir det ju mest bodys eftersom man bär honom och alla tröjar hamnar upe i armhålorna annars vilket är lite synd.  Finns inte alltför mkt fina bodys, är ju trots allt ett basplagg.

Nu ska vi ta och invänta mormor som ska gulla lite med Edwin.
Längtar tills ikväll då jag och Josefine ska ge oss på ett intensivpass. Får se hur min kropp mår efter det börjar ju bli helt frisk nu efter förkylningen. Bara snoret som ska väck men det ska vi väl klara.

Edwin bestämde sig precis för att spy så jag tror ett klädbyte är på sin plats.
Hej så länge.

Musik

Mitt liv har alltid varit fyllt av musik men sen man fick barn uppskattar man ibland ett "tyst hus"
Hade aldrig kunnat tro att jag skulle trivas när det är alldeles tyst omkring men när man får barn förändras mycket, speciellt du. Prioriteringar och värderingar ses ur ett nytt perspektiv.

MEN.
Nu ekar musikfilerna på datorn tomma.
Och jag har bestämt mig för att jag vill ha musik. Massor av musik, för man mår så mkt bättre.
Så alla ni som sitter på sköna låtar. Ge mig!
Dela med er. Jag lyssnar på det mesta, men INTE punk och hårdrock :)

Thanx.


Btw så är Edwin vaccinerad igen iaf. Idag blev han knappt ledsen,. gapade lite för uppmärksamheten men slutade efter 1 minut. Skönt och tryggt i pappas knä där han satt idag istället för att ligga på skötbordet. Så idag blir det lugnt för att undvika feber och såna där tråkigheter.
Nu ska jag invänta Hasse och sen blir det nog en film i detta tråkiga väder.

Hej så länge!

Sliten

Förkylningen tär på kroppen. Alla mina resurser tycks gå ut till att producera kopiösa mängder snor.
Klev nästan precis innanför dörren efter en promenad med Mira, oerhört skönt att inte behöva pulsa runt med vagnen för en gångs skull.
Direkt in i sovrummet för att natta Edwin som för tillfället är väldigt mammig, frustrerande och smickrande..mest frustrerande. Speciellt när pappa känner sig överflödig. Fast innerst inne vet han nog om att Edwin inte kunnat haft en bättre pappa. Världens bästa !

Hunnit med en hel del idag, valde tapeter som sagt. Blev en randig i vårt sovrum, vågräta ränder. Till lillemans rum blev det en ap-tapet. Ja en barntapet i svart, silver och vitt med apor på. Ska bara ha två våder på en vägg och resten vita. Tror det kommer blir riktigt snyggt. Renoveringen är i full gång. Hallarna är redan klara, köket är under målning och på fredag åker tapeterna upp i sovrummen. Sen ska det läggas nya golv nästan överallt och sättas in lite extra uttag för kontakter i matsalen, ena duschrummet och ev allrummet på övervåningen, så blir nog färdigt lagom till feb-mars. På torsdag ska vi ut och mäta lite så ska försöka ta en bild då.

Även hunnit storhandla vilket var behövligt eftersom det ekade tomt här hemma. Insåg sakta men säkert att nyttig mat också är dyr mat! Men vad gör det om man mår bättre och orkar mer.
Känner mig riktigt duktig eftersom jag banne mig lagat mat varje dag nu !


Nej. Nu blir det lite kvalitetstid.
Gonatt så länge.


Off we go

Herregud vad det snöar. Jag gillar snön, men någon måtta får det väl vara. Det är inte så jävla roligt att ploga fram med vagn och hund eftersom skottningen utanför oss är under all kritik. Runt 30-40 cm är lagom, inte 130-140 cm :O

Får väl snart ta och bege mig iväg för att skotta fram bilen. Jag och Edwin ska  ju som sagt iväg och välja tapeter till våra sovrum i huset.


Har dragit på mig en sjuhelvetes förkylning också. Hade planerat en långpromenad idag också men tror vi skippar den och stannar inne. Nej nu ska jag ta Edwin som sitter och provsmakar leksakerna på gåstolen. NAM NAM!

So long.
/Malin

2011 -Lite på tapeten

Jisses vad fort tiden går. Nu är det ett nytt år. Försöker ta det som det kommer. Vad jag i dagsläget vet är inte alltför mycket. Det roligaste är väl flytten som går 1:a mars. Ska bli så himla skönt med friheten som kommer med ett hus.
Pratade med Stellan förut och imorgon ska jag och plocka ut tapeter till sovrummet och barnrummet så arbetarna kan sätta upp dom. Sen på torsdag ska vi ut hela familjen för att mäta lite inför möblemang och sånt skoj. I Love!

Nyårsafton var ju i fredags. Vi ville inte lämna bort Edwin utan bestämde oss för tre-rätters middag här hemma hos oss. Josefine, Freddy och lilla Tilde gjorde oss sällskap. Menyn bestod utav citrusmarinerade räkor på toast m. aioli som förrätt. Portersstek med ugnsrostad potatis till varmrätt samt cheesecake, även mascarpone och björnbärsskum till dessert  :)  MKT lyckad kväll som senare mynnade ut i spel och skoj. Skålade in tolvslaget i lite skumpa och avrundade vid 02.

Efter det har dagarna bara sprungit iväg. Middag hos svärmor & svärfar, promenader och en hel del soffhäng.
Mitt mål med det nya året var att försöka äta lite nyttigare på lite mer regelbundna tider eftersom jag slarvar med maten och småäter massa skit istället.
Vi lovar inte sådant som att inte äta godis för både min och Hasses karaktär är alldeles för dålig för det så vi kom överens om att vi endast äter lite gott på helgen. Och en chipspåse i veckan för herrn.

Idag har det varit full rulle. Dammsög hemma imorse, lekte med Edwin och sen klädde vi på oss så tog jag, Edwin och Mira en promenad på 2 timmar tillsammans med Josefine och Tilde. Lagat mat och grejat hemma så nu blir det lite mys i soffan och sen ett par sidor i bokn jag läser för tillfället. Riktigt bra.
"Traci Lords, Nattens barn" Handlar om en tjej som utnyttjas sexuellt och sedan hamnar i porrindustrin för att överleva..

So long.


Vinterpromenad med mina 2 älsklingar



En sömnig Edwin som njuter av åkturen

RSS 2.0